Registered users


Log me on automatically next visit?

Search
 Options
Untitled Document
 Links
Untitled Document

   
DUTCHSTOCK


Vlissingen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op Walcheren. Vlissingen is a city and municipality in the Dutch province of Zeeland, located on the north side of the mouth of the Western Scheldt on Walcheren. Op de foto / On the photo: Het Keizersbolwerk / Kazematten in Vlissingen is een vestingwerk uit 1548 dat in de Franse tijd werd uitgebreid waarbij het haar huidige vorm kreeg. Als zogenoemde 'Waterpoort' is het Keizersbolwerk de enige intacte stadspoort die nog rest in Vlissingen. Imperial Stronghold / Casemates in Vlissingen is a fortification from 1548 that was extended in the French era in which it was given its present form. As so-called "Watergate" the Imperial Stronghold is the only intact city gate that remains in Vlissingen.

Vlissingen

Vlissingen
01.10.2016
Kasteel Hoensbroek of Gebrookhoes (Kasteel Gebrook) is een van de grootste kastelen van Nederland. Vanwege zijn voor Brabant zeer strategische ligging aan de belangrijke handelsroutes naar Maastricht, Aken en Keulen werd het kasteel in opeenvolgende fasen uitgebouwd tot de grootste burcht tussen Maas en Rijn. Het bevat 67 zalen, vertrekken en ruimtes. Hoensbroek Castle or Gebrookhoes (Gebrook Castle) is one of the largest castles in the Netherlands. Because of his Brabant highly strategic location on major trade routes to Maastricht, Aachen and Cologne, the castle was built in successive stages as the largest castle between the Meuse and Rhine. It contains 67 rooms, rooms and spaces.

Kasteel Hoensbroek

Hoensbroek
28.06.2015
Het Thermenmuseum is een oudheidkundig museum in het centrum van de Nederlands-Limburgse stad Heerlen. Het museum is geopend in 1977 en is gebouwd rond de opgraving van een Romeins badhuis, het grootste en best bewaarde antieke gebouw in Nederland. The Thermenmuseum is an archaeological museum in the center of the Dutch Limburg town of Heerlen. The museum was opened in 1977 and is built around the excavation of a Roman bath, the largest and best-preserved ancient building in the Netherlands.

Het Thermenmuseum en omgeving

Heerlen
28.06.2015
Landgoed Hoenderdaell, Het dierenpark bevindt zich in een uitgestrekt natuurpark en dieren hebben er alle ruimte.Op het terrein zit ook Stichting Leeuw op de foto: Europese bruine beer

Landgoed Hoenderdaell / Stichting Leeuw

Hoenderdaell
02.05.2015
Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Texel is the biggest Dutch Wadden Island. The landscape on the island is rich and diverse. Texel has besides polders, wide sandy beaches, dunes and grasslands also heaths, woods and marshes. Op de foto / On the photo: Tesco

Waddeneiland - Texel


02.05.2015
Airborne Museum 'Hartenstein' is een museum in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag. Airborne Museum 'Hartenstein' is a museum in Oosterbeek near Arnhem on the Battle of Arnhem in September 1944. The museum, housed in the former headquarters of the British forces during the battle.

Airborne Museum

Oosterbeek
19.01.2015
De Romeinse Katakomben zijn een ondergronds gangenstelsel in Valkenburg in Nederlands Zuid-Limburg. Het is een uiterst zorgvuldige replica van delen van de catacomben in Rome. Aan het begin van de 20e eeuw werden in de Heidegroeve onder leiding van architect Pierre Cuypers delen van de belangrijkste catacomben in Rome met grote precisie uitgehouwen in het kalksteen van Valkenburg. The Roman Katakomben are an underground passageway in Valkenburg in Dutch Limburg. It is a meticulous replica of parts of the catacombs in Rome. At the beginning of the 20th century in the Heather Quarry led by architect Pierre Cuypers parts of the main catacombs in Rome with great precision carved into the limestone of Valkenburg.

Valkenburg

Valkenburg
21.04.2014
Het Bredase Begijnhof is een door muren omringd complex bestaande uit huisjes en een kleine kerk in het centrum van Breda. De 29 huisjes verdeeld over twee hofjes zijn gegroepeerd rondom een kruidentuin. Hier staat ook een beeldje van twee begijnen in gesprek. Breda Begijnhof is surrounded by walls complex of houses and a small church in the center of Breda. The 29 cottages spread over two courtyards are clustered around a herb garden. Here is a sculpture of two Beguines in conversation.

Catharinabegijnhof Breda

Breda
15.04.2014
Kasteel Nederhemert is een kasteel dat dateert uit het begin van de 14e eeuw. Het ligt bij het dorp Nederhemert in de Bommelerwaard. Het is gebouwd op een eiland in de Maas in de buurt van Heusden.

Kasteel Nederhemert

Nederhemert
15.04.2014
Het Muiderslot is een nog in goede staat verkerend middeleeuws kasteel in het Noord-Hollandse Muiden. Het is een rijksmuseum. Het kasteel is een vierkante waterburcht. Op iedere hoek staat een ronde toren. Binnen de muren staat een groot gebouw met trapgevels. Het kasteel heeft een slotgracht met een ophaalbrug. Er is ook onder meer een gerestaureerde moestuin en een kruidentuin. The Muiderslot is still in a good state of preservation medieval castle in the North Holland Muiden. It is a national museum. The castle is a square moated castle. On every corner, a round tower. Within the walls is a large building with stepped gables. The castle has a moat with a drawbridge. It also includes a restored vegetable garden and herb garden.

Muiderslot

Muiden
29.12.2013
Provincie Overijssel Naambord Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland. De rivier de IJssel vormt in het zuidwesten grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland. Overijssel grenst in het noorden aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen, in het zuidoosten aan Noordrijn-Westfalen, in het zuiden en zuidwesten aan de provincie Gelderland, in het uiterste westen aan Flevoland en in het noordwesten aan Friesland. De hoofdstad van Overijssel is Zwolle. De dialecten die in Overijssel worden gesproken, vallen onder het Nedersaksisch.

Naambord Waterwegen en Provincie

Provincie Overijssel
06.11.2012
Henk Schiffmacher's Amsterdam Tattoo Museum . Dit museum toont de grootste collectie ter wereld over 'de moeder aller kunsten': tatoeage.

Amsterdam Tattoo Museum

Amsterdam
09.09.2012
Opslag van Tanks en oorlogsmaterieel op Kamp Soesterberg

Kamp Soesterberg

Soesterberg
08.08.2012
Het Louwman Museum is een museum voor historische auto's, koetsen, en motorfietsen in Den Haag, aan de Leidsestraatweg op een zichtlocatie langs de N44. Het museum stond eerder bekend als het Nationaal Automobiel Museum en de Louwman Collection. Op de foto: Het Louwman museum

Het Louwman Museum

Den Haag
02.03.2012
Hervormde Kerk Slochteren. Kerk met vrijstaande hoge toren uit omstreeks 1300. In de toren hangt een klok uit 1373, die vermoedelijk afkomstig is uit de kloosterkerk van Wittewierum. Reformed Church Slochteren. Church with freestanding tower from about 1300. In the tower hangs a bell from 1373, which probably comes from the monastery of Wittewierum.

Hervormde Kerk Slochteren

Slochteren
13.05.2011
Gemaal H.C. De Jongh te Aalst GEMAAL gelegen aan de Maasdijk tussen Aalst en Poederoijen. Het is gebouwd in 1935 als vervanging voor het toenmalige gemaal Pumping H.C. De Jongh in Aalst Pumping station located on the Maasdijk between Aalst and Poederoijen. It was built in 1935 to replace the former pumping station

Gemaal H.C. De Jongh

Aalst
13.05.2011
Brandweerkazerne Soest bij nacht (kerst)

Brandweerkazerne Soest

Soest
15.12.2010
De kapel werd in de 15e eeuw gebouwd, uitgevoerd in gotische stijl. Na 1648, toen de norbertijnen waren vertrokken en de uithof tot de domeinen van de Nassaus was gaan behoren, raakte de kapel steeds meer in verval. In 1672 was zij al leeg, verlaten en zonder glasramen, terwijl aan het begin van de 20e eeuw nog slechts enkele armzalige resten van het gebouw overeind stonden.- In 1975 nam de gemeente het bezit van de ruïne over van het rijk. In de jaren 1977-1980 zijn kapel en voorportaal herbouwd onder leiding van architect J. de Jong uit Schaijk. Thans wordt de kapel gebruikt als gemeentelijke trouwzaal.

Kapel Maria ten Hove

Mill
10.06.2009
Stichting Sporen van de Oorlog Mill Monument, opgericht door de Stichting Menno van Coehoorn, in samenwerking met Defensie. De oostelijke asperge versperring, met aan oostelijke zijde verbogen rails. Foundation Traces of War Mill Monument, erected by the Stichting Menno van Coehoorn, in collaboration with Defence. The eastern barrier asparagus, with bent rails on the eastern side.

Sporen van de Oorlog Mill

Mill
10.06.2009
 Images per page: 

 

    Powered by PPTB Internet Solutions / Studio Pijlman |  Copyright © 2011 EM-PRESS.NL